Historie

Schildersbedrijf Corn. de Groot » Historie

Historie in vogelvlucht

In 1965 werd ons bedrijf opgericht door Dhr. Cornelis de Groot. Er werd door hem een solide fundering aangelegd, waar ons bedrijf nog steeds op bouwt: “Groot in Schilderwerken”.

historie

Na het einde van de 2e wereldoorlog begon Cornelis als 15-jarige bij kleine schildersbedrijven, zich langzamerhand ontwikkelend tot voorman en uitvoerder. U weet wel, dat ging zo in die tijd. Op 35-jarige leeftijd begon hij als zelfstandig ondernemer. Na een grondige analyse wat er zich allemaal in de markt afspeelde, besloot Cornelis zich hoofdzakelijk te richten op particuliere klanten en restauratiewerk. Cornelis mengde alle kleuren met de hand, met recht een echte Meester Schilder. Over de jaren heen heeft hij het bedrijf uitgebreid naar instanties, organisa- ties en instellingen.

De droom van Cornelis dat zijn kinderen het bedrijf zouden voortzetten is werkelijkheid geworden. Ook zijn vooruitzicht van een verhuur/verkoopwinkel is werkelijkheid geworden. Inmiddels heeft de volgende generatie, schoonzoon Pieter-Jan Bindervoet en dochter Maureen de Groot, de leiding over Corn. de Groot overgenomen. Maar het scherpe oog voor de markt, dat er vanaf het begin bij Corn.de Groot inzat, is nog steeds kenmerkend voor ons bedrijf. En dit kenmerk van vroeger blijft een sterke basis voor de toekomst.